Pesto
Bazalkové pesto
svazek čerstvé bazalky (cca 25 g) • 50 g piniových oříšků • 100 ml olivového oleje • 3 lžičky lahůdkového droždí • 1 stroužek česneku • 1 lžička citronové šťávy • 1/2 lžičky soli
Petrželkové pesto
2 hrsti petrželky (50 g) • 30 g kešu ořechů • 20 g konopných semínek • 100 ml olivového oleje • 4 lžíce lahůdkového droždí • 1 stroužek česneku • 1/2 lžičky soli
Koprové pesto
svazek kopru (20 g) • 30 g slunečnicových semínek • 50 ml olivového oleje • 50 ml avokádového oleje • 3 lžičky lahůdkového droždí • 2 lžičky citronové šťávy • 1/2 lžičky soli
Tymiánové pesto
30 g čerstvého tymiánu (bez tuhých stonků) • 30 g kešu ořechů • 10 g konopných semínek • 80 ml olivového oleje • 3 lžičky lahůdkového droždí • 1 stroužek česneku • 1 lžíce citronové šťávy • 1/2 lžičky soli
Špenátové pesto
50 g čerstvého špenátu • 50 g vlašských ořechů • 100 ml olivového oleje (nebo kombinace olivového s olejem z vlašských ořechů) • 1 stroužek česneku • 1 lžíce citronové šťávy • 1/2 lžičky mořské soli